Sunnuntai 20.4.
Oli taas tulossa upea päivä ja päätin lähteä Splitissä sijaitsevalle Marjan Niemimaalle kävelemään, kun siitä olin niin paljon hyvää kuullut.

1508950.jpg
Suuntana oli siis tuo mäki noiden talojen takana. Mäen päällä sijaitsee eläintarha 
(matkaa noin miljoona rappusta, paitsi jos sattuu pääsemään autolla), johon oli 
tarkotus mennä, mutta reittivalinnan vuoksi en sitten mennytkään.

1508987.jpg
Mäen päältä oli upeat näkymät alas, Splitiin ja pieniin kyliin ympäri niemeä.

1508995.jpg
Myös lähellä oleville saarille näki hyvin.

1509002.jpg
Takaisin sitten kävelin alhaalta, rantaa pitkin. Pysähdyin limpparille erään uimarannan kahvilaan ja sieltä löytyi tällainen tykki.

Päästyäni takaisin Splitiin lähdin kiertelemään keskustaa.

1508899.jpg
Valtava saarnaava patsas vanhan kaupungin kultaportin edustalla.

1508852.jpg
Kenollaan oleva kannu jossakin puistossa.

1508821.jpg
Päivän päätteeksi ihastelin auringon laskua hostellihuoneen ikkunasta.

Maanantai 21.4.
Maanantaina kiersin vielä pikaisesti Splitin kalamarkkinat.

1508862.jpg
Kalaa oli jos minkälaista ja ihan tavan kalojen lisäksi näin myös mustekaloja, katkarapuja, etanoita, yms. Haju oli sen verran vahva että en kovin kauaa viitsinyt kierrellä.

Suunta oli jälleen bussiasemalle ja sieltä kohti Trogiria missä majoituin yhden yön, hotellissa vieläpä. Hotelli oli tosin hieman etäänpänä keskustasta, mutta otin asian kuntoilun kannalta ja kävelin hotellilta lounaan jälkeen takaisin keskustaan.

1509012.jpg
Kävelymatkalla maisemat oli upeita, eikä edes hitusta harmittanut kävellä.

1509016.jpg
Trogir on Unescon maailmanperintölistalla. Itselle se tosin jäi vähän tuntumaan tyhjältä. Alkoi jo olla pientä matkaväsymysta ilmassa enkä jaksanut enää ihan täysillä panostaa kujien kiertelyyn.

Palasinkin aikaisin illalla hotelliin ostettuani hieman ruokaa mukaan. Vietin illan katsellen telkkaria ja syöden paikallista ruokaa. Olin ihan tyytyväinen tähän ratkaisuun, ei matkaamistakaan jaksa ilman pientä lepoa välillä.

Tiistai 22.4.
Aamulla menin vielä kiertämään Trogirin keskustaa ja markkinoita. Söin valtavan hampurilaisen mikä pitikin olon täytenä iltaan asti. Seuraavaksi hyppäsin jälleen bussiin ja matkasin takaisin Zadariin. Olo oli helpottunut kun pääsi jo tuttuun kaupunkiin, vaikka mieli olisi tehnyt mennä takaisin Splitiin.

1509019.jpg
Maisemat bussista oli upeita.

Zadarissa en ollut ehtinyt tutustua hostellin lähiympäristöön vielä laisinkaan joten otin sen tehtäväkseni.

1509026.jpg
Keli oli synkkä ja näytti siltä kuin pian vielä sataisi.

1509029.jpg
Löysin jälleen uimarannanjoka oli vielä autio.

1509032.jpg
Löysin myös terassin rauniot, ilmeisesti paikalla on ennen ollut kahvila, ja luultavasti ei nyt täksi kesäksi ihan tätä saa korjattua. Tämän jälkeen suuntasin ravintolaan syömään viimeisen pizzani Kroatiassa (ennen ensi kertaa) ja juuri kun pääsin ravintolalle, alkoi satamaan vettä. Söin rauhassa (upea palvelu, olin ainoa asiakas koko ravintolassa) ja kun olin lopetellut ja maksanut, oli sadekin jo loppumassa.

1509035.jpg
Viimeinen ilta Kroatiassa. Iho punotti ja kovasti väsytti, mutta oli kyllä upea reissu!

Keskiviikko 24.3.
Kiertelin vielä hetken Zadarin keskustaa vetäen laukkua perässä, yhtenä tavoitteena oli saada matkalippu tulostettua, mitään kun ei koskaan kannata jättää viimetippaan. Yllättäen sitten ensinnäkin hostellilla oli nettiyhteys poikki, keskustassa ekassa paikassa ei voinut tulostaa ja toisessakin oli sitten nettiyhteys poikki, vasta kolmatta päivää. Kolmannessa paikassa sitten toimi netti ja tulostamaankin pystyi. Sain sen lipunkin sitten.

1508916.jpg
Veneitä parkissa, vähän ahtaalta näyttää.

Pari tuntia sitten odottelin bussiasemalla bussia lentokentälle. Join tosi hyvää 
mansikka-vaniljateetä pari kupillista ja kattelin paikallisia juoksemassa busseihin. 
Tosi useat lähetti kirjeitä ja paketteja bussin mukana, onhan se epäilemättä helppo 
tapa.

Kotona olin sitten puolenyön aikoihin, nukuin muutaman tunnin ja menin töihin. Matka oli aivan uskomaton ja suosittelen kyllä kaikille reissua Kroatiaan, itse haluan ainakin mennä vielä uudestaan! Rahasta sen verran, että yhteensä kaikkineen, sisältäen matkat ja majoitukset, kolme kartsaa tupakkaa, hajuveden, tuliaiset, yms. rahaa meni viikon reissuun noin 450€. Ei siis paljoakaan, ottaen huomioon että esim. Pariisin reissulla meni kaikkineen noin 300€ viikonlopussa, eikä edes maksettu majoituksia.