Nyt on sitten saanut sulatella tuota Kroatian reissua jonkin aikaa niin olen valmis jotakin siitä kirjottamaan. :) Luultavasti suurin osa kuitenkin kuvina, sanoja on jotenkin vaikea löytää.

Keskiviikko 16.4.
Lento lähti iltapäivällä 5-6 aikaan Dublinista ja lennolla alettiin juttelemaan vieressä istuvan tytön kanssa. Selvisi että tämä Paulina oli ollut Corkissa kuukauden verran poikaystävänsä luona ja asuu Kroatiassa, Zagrebissa. Kun päästiin perille Zadariin siinä vähän vaille kymmenen, Paulina sai meille halvan taksikyydin keskustaan. Bussi olisi maksanut 25 kunaa (n.3.5€) mutta päästiinkin sitten 20:llä kunalla (n.2.9€).

Sen jälkeen sitten odoteltiin bussiasemalla että mulla lähtisi bussi hostelliin, ja Paulinalla omansa kohti Zagrebia. Oli kyllä tosi upea alku matkalle, voin kuvitella että itse olisin väsyneenä onnistunut vaan monimutkaistamaan asioita kun olisin jotakin koittanut kysyä. Oli upeaa luksusta saada kahviakin niin että Paulina tilasi, itse tarvitsi vain maksaa. Paulinan kanssa ollaan nyt reissun jälkeen kirjoteltu, ja varmaan nähdään uudemman kerran kun joko Paulina tulee poikaystävää katsomaan Irlantiin tai _kun_ minä meen taas Kroatiaan.

Pääsin sitten lopulta hostelliin, olin varannut sängyn 6:n hengen huoneesta, olin siellä sitten loppujen lopuksi yksin kaksi yötä.

Torstai 17.4.
Torstai oli ensimmäinen kokonainen päivä Kroatiassa, ja ihan niinkun Budapestin reissulla, ei ollut harmainta hajua minkä näköseen paikkaan olin saapunut. On jännä aina aamulla vasta päästä kattomaan että tykkääkö vai ei siitä minkänäköseen paikkaan on tullut. Tavallaan hyvä, tavallaan huono saapua illalla myöhään.

Lähdin sitten hostellista keskustaan, ekana kävelin keskustaniemen ympäri rantaa pitkin.
1508903.jpg
Kalastusveneitä oli joka paikassa tosi paljon, ja kyllä sitä kalaakin myytin aika paljon.

1508910.jpg
Tykkäsin näistä rapuista, vaikka tuulikin tosi paljon. Erikoisita näissä on se, että ne toimivat meren omina urkuina. Aallokko menee noiden rappujen alle, missä on ilmareikiä rappujen päälle ja varsinkin kovan aallokon aikaan kuuluu upea ja kovaääninen vihellys.

1508929.jpg
Näitä vanhoja, valkosesta kivestä rakennettuja kirkkoja ja linnoja löyty myös joka paikasta. Oon sikäli huono turisti, että en näiden rakennuksien tehtäviä muista.

1508921.jpg
Tykästyin hurjasti noihin luukkuikkunoihin ja -oviin, siinä jo oisi yks syy miksi muuttasin Kroatiaan. :D Tietysti talon seinän pitäisi olla valkonen ja katon punasta tiiltä..

1508917.jpg
Kiersin myös markkinat läpi, siellä myytiin ihan kaikkea mitä vaan voi kuvitella. Hedelmiä, kukkia ja muista kasveja, vaatteita, lihaa, kalaa, laukkuja..

1508934.jpg
Vene kapean laiturin päässä parkissa. Näitä pieniä veneitä oli enemmän kun soutuveneitä Saimaalla..

1508938.jpg
Joku joskus on upottanut laivan tuohon rantaan ja siinähän se vieläkin makaa.