Moi vaan Mariia, kiva kuulla siusta pitkästä aikaa. :)

Pohjois-Irlannissa en ole vielä päässyt käymään, Belfastin matkaakin olen suunnitellut _vasta_ pari-kolme kuukautta. Kuitenkin Dundalkissa asuessa varsinkin jonkun verran pääsin kuulemaan tuosta pohjoisesta puoliskosta. Belfastistahan näillä alkuasukkailla on hieman negatiivinen kuva, mikä ei tosin ole ihme ottaen huomioon tämän saaren historian. Toisten "turistien" mukaan taas Belfast on ihan mukava paikka esim. muutaman päivän reissulle. Ja jokunen on viettänyt siellä enemmänkin aikaa ja pitää siitä enemmän kuin esim. Dublinista. Eli ihan omasta itsestä, mausta ja asenteesta kiinni.

Nuo muut Pohjois-Irlannin paikat onkin saaneet parempaa palautetta myös paikallisilta. Yksi tuttu asuu Newryssä, kuulemma mukava pieni kaupunki, sijaitsee ihan rajan paikkeilla. Ja Derrystä olen kuullut hyvää palautetta. Vaikea kuitenkaan itse sanoa, kun en ole henk. koht. missään käynyt. Yleisesti kuitenkin kannattaa olla varovainen siitä mitä sanoo politiikasta, itsekin olen päässyt tulikivenkatkuisiin väittelyihin ihan näiden "normaali-Irkkujen" kanssa, saatika sitten muunmaalaisten. Itsenäisyys kun on vähän kaksipiippuinen asia siellä pohjoisen puolella, täällä etelässä noin 99% on sitä mieltä, että itsenäisyys olisi saatava.

Kannattaa muuten (kaikkien) katsoa elokuva nimeltään The Wind That Blows the Blarney. Kertoo IRA:n synnystä, todella silmät avaava elokuva. Maija, mie voin sen siulle Declanilta varastaa hetkeksi jos haluat sen nähdä. Kun miehän sen sille ostinkin ni saan sitä kyllä lainatakin. :P Oikeesti ehkä vuoden paras elokuva.

Irlantilaiset muuten tuntee suurta sielunveljeyttä suomalaisten kanssa, ollaanhan me molemmat taisteltu suurta vihulaista vastaan. Kovin paljoa suurin osa näistä ei kyllä noista meidän sodista tiedä. Mielellään ne kyllä kuuntelee ja oppii, tosin kannattaa samalla valmistautua kuulemaan kolme kertaa enemmän Irlannin historiasta ja Brittien kauheuksista. Ja pubissahan näistä EI kannata jutella, sieltä ei pääse vielä seuraavana päivänäkään pois..

P.S. Tiina! En mie koskaan oo teiän Hesan kämpässä käynyt. Kai.. Onks sinne vaikee mennä? Eli siis osaanko jopa minä ajaa sinne?