Tässä sitten vihdoin näitä Pariisin reissun kuvia.

1418307.jpg
Riemukaari käytiin tsekkaamassa heti ensimmäisenä kun Pariisiin päästiin. Onhan se melkosen iso ja valtava, mutta vaikka alussa meinattiin, niin ei sitten enää toistamiseen käyty tuota ihmettelemässä.

1418309.jpg
Louvre oli paljon, paljon isompi kun kuvittelin, tässä julkisivua joelta päin katottuna.

1418310.jpg
Ja tässä sitten sisäpihan puolelta. Jos olisi reissussa ollut pidempään niin olisi ihan hyvin voinut vaikka tuolla kävästäkin sisällä asti yhtenä päivänä, mutta eipä kumpikaan, minä tai Kati, niin kovin innostuttu salien kiertämisestä ja taiteen tuijottelusta että päätettiin jättää sisäpuolen tutkiminen toiseen kertaan.

1418340.jpg
Seuraavana oli sitten vuorossa Notre Dame, jossa ei myöskään käyty sisällä. En oikein osaa sanoa, tykkäsinkö tästä rakennuksesta vai en, parina, kolmena päivänä sen puistossa kuitenkin käytiin.

1418314.jpg
Yksi asia josta ehdottomasti tykkäsin Notre Damessa oli kaksi ihan erilaista puolta, etupuoli on se tunnetumpi (tai en ainakaan ite muista nähneeni takaa kuvia) ja tasasempi, takana onkin sitten ihan erilainen seinä.

1418311.jpg
Nähtiin myös mies, joka pisti lapsia linnunruokatelineiksi. Tämä tyttö veti homman asenteella kotiin, ei edes ilme värähtänyt kun kymmeniä lintuja tuli hakemaan leipää käsistä.

1418318.jpg
Käytiin myös Pantheonilla (mikä se sitten ikinä onkaan suomeksi..) Yleiskuvaa en saanut kameralla otettua, oli sen verran massiivinen paikka kyseessä. Tuo pylväskin jokusen metrin pitempi kuin minä.. Ja niin, tuonnekaan ei menty sisään. Kuka nyt sisäänpääsymaksuja haluaa maksaa..

1418319.jpg
Tykkäsin tosi paljon noista vanhoista kirkoista ja rakennuksista, vaaleasta kivestä jota niissä on käytetty (vähän ehkä saanut yliannostusta täkäläisistä harmaista kivikirkoista).

1418321.jpg
Jälkeenpäin aateltuna me ei paljoa muuta tehtykään kun syöty.. Aina kun pysähyttiin kahville, piti myös sitten syödä jotakin. Ei siinä, itellä ei ainakaan ole ruoista valittamista, vaikkakin ekan päivän ruokavalio oli melko juustopitoinen (joka ikinen ruoka perustu jotenkin juustoon).

1418322.jpg
Sacre Coeur, tähän rakastuin täysin. Tuo on ehkä yksi kauneimmista kirkoista joita olen nähnyt, sekä kauniin värinenkin. Tuolla käytiin sisällä (ei sisäänpääsymaksua), aivan valtava paikka, joku kymmenen eri alttaria. Tuli kyllä mukavan rauhallinen olo sisällä käynnin jälkeen.

1418344.jpg
Tässä toinen syy miksi pidin Sacre Coeurista. Aivan upea näköala yli Pariisin, sattui vielä tosi hyvä keli niin istuttiin tuossa rapuilla jonkun aikaa ihastelemassa.

1418316.jpg
Seuraavana vuorossa oli ehkä Pariisin tunnetuin nähtävyys, tässä kuva ekalta illalta kun käveltiin tornin ohi. Eiffelin torni taisi olla ainoa maksullinen kohde johon mentiin sisään, mutta valittiin rappuset. Rappusia pitkin säästi rahaa ja jonotkin oli lyhyemmät. (720 rappua)

1418325.jpg
Tässä oltiin jo päästy johonkin ensimmäisen tasanteen paikkeille. Kolme tasannettahan tuossa on, ylimmäiselle pääsee vain hissillä, mutta se oli suljettuna joten päästiin vain kakkostasanteelle. Se ei kyllä loppupeleissä haitannut, koska huomasin yllätyksekseni olevani melko korkeanpaikankammoinen. Eli edes kaiteen lähelle ei mua helposti saanu poseeraamaan.

1418326.jpg
Kyllähän tuolta tornistakin ihan kivasti ympäri kaupunkia näki, huomasi myös hyvin, miten isoja jotkut rakennukset oli. Kuvassa olevaa rakennusta en tiedä, tai se kerrottiin mutta unohdin sitten.

1418329.jpg
Aika iso yllätys (not) että jopa Eiffeliin on porukka töhrystänyt nimiään ja terveisiään. Tavallaan rumaa, tavallaan ehkä jopa romanttista (miten niin kieroutunut?)

1418330.jpg
Eiffelin ykköstasanteella oli myös lunta. Niillä oli siellä tykki, joka varmisti että lunta varmasti koko ajan on. Oisi siellä voinut lainata (ilmaseksi!) lumikenkiä, mutta aateltiin jättää (nekin) toiseen kertaan.

1418332.jpg
Moulin Rouge, ei siitä sen enempää, pakollinen kohde joka itseasiassa löyty ihan sopimattoman helposti.

1418335.jpg
Katin loman kohokohta: Amelién kahvila. Juotiin sitten viinit tuolla ja molemmat oli tyytyväisiä. (Opin tuolla reissulla juomaan viiniä, kiitos Katin kärsivällisen kertausopetuksen)

1418336.jpg
Tähän oli hyvä päättää reissu, käytiin kahvilassa (ihan ihan keskustassa, Champs elyséellä), Kati otti kahvia (6,50€) ja minä veden (6,00€!!). Elämäni kallein 2,5 desin vesipullo ja se pitikin sitten juoda liiotellun nautiskellen. Vitteliä ostettiin Derrystä takasin lähtiessä puol litraa per pää, hinta oli noin 60 Brittien pikkurahaa..

Latailen tässä taas pian kuvia lisää, ennen kun taas lähden uuteen reissuun. Splitissä tänään oli 17 astetta lämmintä..