Joo, nyt on eka tyopaiva IBM:lla sitten melkein takana. Irlantilaiseen malliin suurin osa paivasta meni odotteluun, odotteluun ja odotteluun. Meita alotti koulutksen tanaan 28 henkea, 6 meista on suomalaisia. Tosi outoa, kun on tottunut siihen etta suomea kuulee harvoin, jos silloinkaan. Mutta kivoja tyyppeja, ei mitaan valittamista.

Niin, ja eilen kaytiin Dundalkin Suomi-porukan kanssa Dublinissa Suomi-messuilla ostamassa ruisleipaa, riisipiirakoita ja salmiakkia. Ja mie ostin vikan pussin turkinpippureita! Hahaa! Ja rahaa meni.. mutta onpahan ainakin kunnon leipaa syotavaksi ennen tammikuun Suomen reissua. Niin, ja ostin myos siirappia etta voin tehda omat porkkanalaatikot jouluksi. Jos aiska vaan viittit kertoa sen siun porkkanalaatikkoreseptin, kun silla se onnistu viime vuonnakin?

Ja tosiaan, toissapaivana muutin sitten (taas) Dubliniin, jaan talon kolmen muun henkilon kanssa. Yksi nainen on Espanjasta, yksi tytto ja yksi poika Ruotsista. Ja lisaksi ruotsalaisella tytolla on ruotsalainen poikaystava, kuinkas muutenkaan. No, ei auta muuta kun pitaa tupla-ahkerasti tota miun Suomen latkapaitaa paalla. Ja puhua ruottia koko ajan. ;)

Miuta himottais ostaa lappari, paasis tekemaan omia juttujaan, ja sit tietty tarttis hankkia nettiyhteys (ainoostaan 20 eeroa kuussa) ni paasis paivittamaan naita sivujaki useemmin. Ja meseilisinki ainanki kerran viikossa. ;) Jos et siis viela oo keksinyt mulle _taydellista_ joululahjaa, ni miulla ois ehotus. ;) No ei oikeesti, maltan ehka oottaa Suomen reissuun asti etta paasen ostamaan koneen Suomi-nappaimilla ja Suomi-kayttiksella. Ja muutenkin, pitaa saastaa rahaa. Seuraava palkka tulee vasta ensi viikolla, edellisen tyon lopputilin sain jo perjantaina. Shekkina tietenkin. Ja vaikka monet teista tietaa etta mie en oo mikaan maailman paras rahan saastaja, niin edes mie en saannu tuhlattua kaikkia rahojani (viela). Toisaalta, nyt on _valtava_ ostoskeskus melkein ihan vieressa ja joulu tulossa ja kaikkea..

Ainiin, tuosta talosta viela (ai mieko muka sinkoilen aiheesta kolmanteen?) sen verran, etta se on tooooosi lahella ruokakauppaa (mika on tosi napparaa ja katevaa jos joku on sekottanu miun iltamehuun vinua..) ja mika parasta, se kauppa on auki 24h! Ja siina samassa rakennusryppaassa on myos kiinalainen take-away, parturi, pubi, kirjakauppa ja lahes kaikki mita tallanen tavallinen tallaaja voi tarvita. Paitsi se Penneys, mika loytaa ostoskeskuksesta, kuten myos elokuvateatteri, ja miljoona biljoona kauppaa. Ja Argus! Joutuu ehka siellakin shoppailemaan, oikeesti, voiko parempaa kauppaa olla, sielta saa ostettua (tilattua) kaiken koruista ja leluista pihavajoihin ja lemmikkien vaatteisiin. Mutta elamaa sielta ei loyda.. kai..

Tuossa yks paiva (eilen, tanaan, who cares?) mietiskelin, etta mita mie oikein harrastan. Sehan on yks niita peruskysymyksia mita kysytaan kun tavataan uusia ihmisia. Tanne Irlantiin muutettua mie en oo kylla oikeestaan harrastanu mitaan. Paitsi kayny salilla satunnaisesti mutta sita ei kai oikein lasketa. Kuten ei myoskaan saannollisen epasaannollisia juomareissuja. Oikeestaan jatin harrastukseni (monen muun asian lisaksi.. miulla on ikava miun valokuvia ja CD:ita :( ) Suomeen. Mutta toistaalta, enpa mie siellakaan paljoa mitaan harrastanut. Paitsi saannollisen epasaannollista juomista. Plaah. MUTTA mie oikeestaan harkitsin etta voisin ruveta _oikeesti_ harjottelemaan lisaa tota valokuvaamista, kun aina joskus ihan hyviakin kuvia onnistun ottamaan. Ja ei, en ehka hanki mitaan jalustaa. Viela. Ehka. Paitsi jos loydan halvan. Onks kellaan ylimaarasta elamaa?

On jotenkin outoa olla nyt Dublinissa, koko ajan aattelee vaan Dundalkia ja mita siella oli ja keta siella oli ja keta siella on edelleenkin. Tan paivan aikana oon saanu kolme viestia Dundalkista pain. Kiva tietaa ettei mua ainakaan viela oo unohettu. :) Tai niin no, yks niista viesteista tuli mista lie pain Irlantia eraalta ei-niin-ihanalta henkilolta joka ikava kylla nyt hehkuttaa ikuista rakkauttaan miuta kohtaan. Ehka se ei saa IBM:lta toita.. Tai no, ihan sama.

Ja niin, Riina, tsemppia!