Tiedätte varmaan sen tunteen kun herää tosi aidon olosen painajaisen jälkeen.. Tai siis tietää nähneensä painajaista mutta siinä unessa se on tuntunut ihan aidolta.

Mie näin toissayönä painajaista jossa ei kylläkään ollut mitään järkeä, vaikka varmaan joku unien tulkitsija siitä saisi jonkun syvällisemmän selityksen esiin. Näin unta, missä oli kaksi semmosta koloa seinässä, mie olin siinä niitten vieressä äijän kanssa ja päätettiin kattoa onko sen kissa siellä. "Tiedettiin" että siellä saattaa olla myös susia, joten oltiin varovaisia kun niihin koloihin kurkittiin. Ja kaksi suttahan sieltä silmille hyppäsikin, meillä oli jotain risuja joilla niitä koitettiin huitoa muualle. Sitten tuli esiin se kissakin, mutta se oli ihan mielipuoli ja hyppi sekin kimppuun.. Tuon enempää en tuosta unesta muista, paitsi että vaikka se tuntui ihan kauhealta, niin silti oli hirveän varma ja tavallaan turvallinen olo. Outoa.

Jostain muistan lukeneeni, että jos uni toistuu, se on jotenkin tärkeä. Miulla on täällä olon aikana toistunu yhen painajaisen teema ainakin kaks-kolme kertaa. Joskus syyskuussa näin painajaista, että oli talvi ja mentiin joidenkin kavereiden kanssa jostain johonkin. Vesi oli jotenkin kuitenkin tulvinut ja oli hirveän leveä ja syvä uoma jonka yli piti hypätä. Tiesin että ei siitä hyppäämällä yli pääse, mutta yksi kaveri päätti hypätä, putosi kuitenkin veteen ja yritti uida siitä yli. Vesi oli tosi kirkasta ja näin kuinka tuo kaveri vajosi alemmas, ahdisti ja pelotti mutta tiesin etten voi tehdä mitään. Vedessä näkyi myös muita ihmisiä jotka olivat yrittäneet uida yli. Tuon unen jälkeen ahdisti ihan mahdottomasti.

Tuo sama teema on toistunut parissa unessa ainakin, muissa unissa veteen joutuneet ovat olleet tuntemattomia, mutta sama ahdistus on ollut kun ei ole voinut tehdä mitään. On tehnyt mieli huutaa että älkää menkö sinne veteen tai varokaa, mutta ääntä ei ole lähtenyt, ja kun joku sinne veteen on joutunut, olen jähmettynyt paikalleni. Vesi on myös aina ollut todella kirkasta, pohjalle asti näkee aina vaikkei tahtoisikaan.

Mutta tänään on hyvä fiilis, flunssa on poissa, ainoastaan yskä jäljellä.

Ja niin, silloin vietiin se kissa eläinlääkäriin, se on nyt ihan kunnossa. Antibiooteilla hoitui.