Lunan kysymykseen vastaan nyt ihan kokonaisella kirjoituksella. Eli Dublinissa on kyllä saleja, ite tiiän lähinnä vaan niiden alueiden tarjonnasta missä oon asunut ja pyörinyt enemmänkin, eli siis Dublin 15, 9 ja keskustan alue. Täällä Blankkarissa (D15) on noita saleja montakin, ainakin kolme taitaa olla. Itse käyn Westpointissa joka on ihan ostoskeskuksen vieressä. Myös keskustassa on saleja, yksi missä olen itsekin käynyt tutustumassa on ihan keskustassa, joen eteläpuolella. D9:n alueella ei tainut kovin montaa salia olla, mutta sieltä ei ole pitkä matka lentokentälle jonka vieressä onkin sitten (kuulemma) hyvä sali.

Ainut tavallaan huono puoli jonka olen saleissa havainnut on se, että niihin pitää aina maksaa vuoden liittymismaksu kerralla. Toisaalta se taas sitten auttaa motivoimaan että menee sinne useammin. Ei olisi kivaa ajatella että maksoimpa sitten 300 euroa kahden viikon salilla käymisestä.

Hyvänä puolena sitten on se, että joka paikassa tuntuu saavan ilmaisen ohjauksen liittymisen yhteydessä, jos niin haluaa. Siis opastetaan käyttämään laitteita ja voidaan tehdä oma ohjelma. Miulle tehtiin oma jo Dundalkissa joten en ainakaan vielä oo katsonut tarpeelliseksi uuden tekoa.

Useimmilla saleilla on myös erilaisia jumppia, joihin pääsee tuolla salikortilla ilmaiseksi. Westpointissa jumppia sun muita on melkein joka päivä, en itse vielä kuitenkaan ole niihin käynyt tutustumassa.

Lisäksi kaikilla saleilla on uima-allas, poreallas tai kaksi ja jonkinlainen höyrysauna. Tuolla missä mie käyn on myöskin ihan oikea sähkösauna, tosin löylyä "ei saa heittää". Kuitenkin viimeksi eilen siihen kiukaalle sitä vettä viskottiin juomapulloista. Tosin tietysti ensin pitää kysyä kanssasaunojilta lupa, kaikki kun ei oikeesta saunomisesta tiedä mitään.

Nuo salit joissa mie olen käynyt, on kyllä tosi hyvälaatusia, uusia laitteita reilusti eikä mihinkään tarvitse jonottaa. Tuolla Westpointissa on myös pienet TV-ruudut melkein jokaisen laitteen edessä. Niihin voi myös liittää kuulokkeet että myös kuulee mitä siellä telkassa sanotaan.

Alussa miuta hiukan jännitti miten tommoselle "hienolle" salille voin mennä ku mie oon tämmönen normaali ihminen enkä mikään hieno ja rikas. Mutta niinpä siellä vaan käy ihan kaikenlaisia ihmisiä taksikuskeista ja opiskelijoista niihin "hienompiin" ihmisiin.