Nyt kun on pääsiäinen koettu niin pystyy tarkemmin sanomaan minkälainen se oli. Perjantaina olikin kyllä kaikki kaupat auki ja bussitkin kulki. Alkoholia vain ei saanut ostettua mistään ja jo sen kuljettaminenkin näkyvillä olisi _kuulemma_ jotanut sakkoihin. Lauantaina sitten olikin taas ehkä tavallista enemmän ihmisiä ottamassa niin sanotusti häppää.

Järkytys koitti sitten sunnuntaina kun ne kaupat ei ihan oikeesti olleet auki.. Bussit sentään kulki että pääsi krapulassaan kotiin vaikkei sitten voinutkaan muuta krapularuokaa syödä kuin kotoa löytyneitä leipiä, yms. Tai olihan nuo kioskit (Newsagent) auki mutta ei niistä juurikaan oikeaa ruokaa löydä. Maanantaina oli taas kaupatkin auki että sai nälkänen ruokaa mahaansa, ja porukkaa oli kaupungilla aivan älyttömän paljon.

Miulla meni pääsiäinen melkosen kosteissa merkeissä, oli niin hienot ilmat että piti torstaina mennä työkavereiden kanssa keskustaan ottamaan pari olutta joen rantaan. Julkinen juopotteluhan täällä on laissa kiellettyä. Paitsi jos et puhu etkä ymmärrä englantia. Perjantaina sitten oltiin se neljä tuntia töissä tekemättä mitään, mistä sitten kotiin ja hörppäämään äijän kanssa ne jopa 3 olutta jotka olin fiksuna ostanut varastoon.

Lauantaina piti taas mennä työkavereiden kanssa sinne rantaan istumaan (syytön mie olen, mitäs oli ilma niin hieno) ja juomaan jokunen olut. Sunnuntaina oli sitten helppo jatkaa siitä ja käytiin äijän kanssa puistossa istumassa kahden tölkin verran. Ja ei äiti, en ole alkoholisoitumassa, kyllä sitä kai voi silloin tällöin vähän putkeakin pitää.. Edes vähän.

Sunnuntaina muuten vähän pelästytti kun olin kävelemässä kaverin luota kotiin. Kävelin keskustassa ja ensin huomasin että jaaha, pari sotilasta tuossa seisoskelee. No hetken päästä niitä sotilaita alkoi saapua autoittain ja viitisen bussillista siihen vielä lisäksi. Ja kaikilla oli aseet kädessä. Pujottelin siinä niitten välistä kylmän hien valuessa selkää pitkin ja mietin pitäsikö mennä johonkin piiloon ennen kun alkaa paukkua tai miut pidätetään kun tyhmänä kuljen katuja vaikkei saiskaan. Uskalsin sitten yheltä poliisisedältä kysyä että mitä tapahtuu niin se katto mua säälivästi ja sano että ne vaan tuli uudelleen-näyttelemään Irlannin itsenäistymisjuttuja pääpostille. Oli vähän tyhmä olo. Ja ei, en jäänyt katsomaan, oli krapula ja rupesi se semmonen pelottelu jo heikottamaan.