Kylläpä äsken repesin ihan ääneen nauramaan kun luin tuon äipän kommentin. Asiakas ei tosin välttämättä tajunnut miksi niin tapahtui.. Siulta jäi nyt se yksi lause huomaamatta jostain vuodatuksesta. Eli en siis vielä ole siusta mummoa tekemässä. ;) Vaikka eihän sitä koskaan tiedä miten maailma heittelee, tarkotuksella sen ei kuitenkaan pitäisi tapahtua..

Joo, pääsiäinenhän se on tulossa, perjantaina on pitkäperjantai (Good Friday englanniksi). Täällä se tarkoittaa "vakaville" katolilaisille sitä ettei saa syödä lihaa. Torstaina on siis ilmeisesti näiden henkilöiden lihan mättämis päivä, perjantaina syödään aamusta asti kasviksia ja hedelmiä. Perjantai on myös se toinen päivä vuodessa kun pubit eivät ole auki eikä alkoholia myydä missään. Julkiset kulkuneuvot eivät (kuulemma) kulje ja muutenkin kaikki ovat vapaalla. Paitsi tietysti allekirjoittanut joka tekee töitä 4 tuntia ja saa palkkaa koko päivältä.

Viikonlopusta en tiedä oikeastaan sen tarkemmin, mutta maanantai on pyhäpäivä, eli juuri kukaan ei ole töissä. Ei tällä kertaa myöskään allekirjoittanut, maanantaina _en_saa_ tulla töihin. Pöyristyttävää!

Mutta näin perheettömälle nuorelle, joka ei asu vanhempiensa luona, pääsiäinen tarkottaa (yleensä! ei aina) torstaina kauppaan menemistä ja ruoan ja alkoholin santsausta perjantaille (joka meinaa siis kolme kertaa normaalia suurempaa määrää kuin yhden päivän aikana oikeasti tarvitsee), perjantaina nukutaan päivä ja ruvetaan juomaan ja syömään iltapäivällä, ilta vaan juodaan. Ja tietysti enemmän kuin jos pubit olisi auki.. Ja jotkut alottaa tietenkin jo torstaina. Ja suurin osa lopettaa vasta sunnuntaina kun on kerran se maanantai vielä vapaa.

Saa muuten nähdä millä sitä töihin pääsee sitten perjantaina jos ne bussit ei kerran kulje.. Ehkä pomo maksaa sitten taksin.