Joo, kivat vaan siulle Tiina haasteesta. Niinkun miussa mitään outoa olisi, saatika sitten kuutta outoutta. ;) Tai no, täkäläisten mielestä mie oon outo, mutta se on vaan kulttuurierosta johtuvaa! Mutta yritän tässä nyt sitten työn ohella miettiä..

1) Yksityiskohtien pitää olla kunnossa, vaikka yleiskuva olisi kuinka sotkunen ja epäselvä tahansa. Yksityiskohdat siis ovat esim. nuppineulojen värien yhteensopivuus, koriste-esineiden asettelu yhteinäisesti, vessapaperirullan rullailusuunta ja lautasten pinossaolojärjestys. Ja näitä pikkuasioita voi ja pitää järkätä aina kun vaan ehtii ja muistaa, varsinkin jos pitäisi tehdä jotain "tärkeämpää" kuten keskittyä johonkin, siivota tai, kuten silloin joskus, opiskella.

2) Leivän päälle AINA ensin juusto, sitten kinkku. Tästä ei tingitä, ei vaikka henki olisi vaarassa. Jos päälle tulee vielä sitten vaikkapa tomaattia ja kurkkua, tomaatti tulee kinkun päälle, sitten kurkku päällimmäiseksi. Kamalinta on kun tässä maassa nuo mokomat laittaa toisen siivun leipää siihen päälle vielä. Menee järjestys ihan sekaisin!

3) Viisi on maaginen luku. Kadulla kävellessä (siis lähinnä kun on yksin), pitää laskea aina viiteen askeleeseen asti, sitten alottaa alusta. Sininen on sama kuin viisi, tiedättekö kun jotkut numerot tuo mieleen värin. Ehkä ette, valkotakkiset tulee kai sitten moikkaamaan kohta.. Mutta ei, viisi ei ole miun lempinumero.

4) Matkoja pitää suunnitella. Siis minne tahansa, kenelle tahansa. Myös itselle vaikka tietäisi ettei koskaan matkaan lähde. Matkan suunnittelu siis tarkoittaa kaikkea sitä a) mihin mennään, b) millä mennään kotoa lentokentälle/satamaan/rautatieasemalle/perille, c) mitä siellä perillä tehdään ja d) miten kauan siellä ollaan. Ja kaikki tämä suunnittelu tietenkin sisältää mahdollisimman tarkat hinnat, yms. Ja yhden matkan suunnittelu kestää ehkä noin pari tuntia minimissään.

5) Mitään ei voi alkaa tekemään ennen kuin on kaikki mahdolliset tarpeelliset tavarat saatavilla. Siis ruoan laitto ja siivous saattaa ihan hyvällä syyllä siirtyä jopa tunteja jos ei ole esillä sitä mitä ehkä tarvitaan vasta ihan lopussa. Mutta ei vaan voi alottaa, kun kaikki voi mennä ihan pieleen jos ei varmasti saa kaikkia tarvittavia juttuja..

6) Kun on joku kirja kesken ei saa lukea mitään muuta siinä välillä. Ei siis edes päivän lehteä, eikä varsinkaan toista kirjaa. Se pilaa kys. kirjaan keskittymisen ja siitä ei saa niin paljoa irti. Kirja pitäisi myös saada luettua pois mahdollisimman pian. Muuten jälleen keskittyminen siihen ja sen juoneen huononee.

Että siinä, en mie oikein osannut parempiakaan outouksia keksiä.. Mutta seuraavana haasteen saakin sitten Laura.